De vleeskwaliteit
De kwaliteit van Vallei Varkensvlees is subliem. ‘Restaurantwaardig’ is een veel gebruikte term wanneer onze afnemers het Vallei Varkensvlees beschrijven. Mede dankzij de genetische eigenschappen van onze varkens. De vaders en moeders van onze varkens worden streng geselecteerd. We letten op eigenschappen die voor jou als afnemer belangrijk zijn. Zoals de juiste spierdikte en karkaskwaliteit. Maar ook letten we op voederconversie, want dat heeft invloed op de CO2-voetafdruk en het milieu. Daarnaast selecteren we streng op sociaal gedrag en goede moedereigenschappen van de zeugen.
Ons Vallei Varkensras is daardoor onderscheidend. Het heeft erfelijke eigenschappen die passen bij wat jij als afnemer wil. Het vlees is mals en bijzonder smakelijk. Het heeft een goede structuur. Het vertoont nauwelijks vochtverlies en het krimpt amper tijdens het bakken of braden. De bacteriologische houdbaarheid is erg goed en het is vrij van toevoegingen. Vallei Varkensvlees is puur vlees.
Hoe bereikt Vallei Varken dat? Door de inzet van toegewijde varkenshouders. Door supergezonde varkens. Door hun duurzame voer. Door een uiterst korte afzetketen zonder onnodige tussenschakels. Door directe contacten met onze afnemers. We lichten dit graag toe. Zodat jij een goed verhaal hebt voor je klanten.