De calculatierendementen sluiten beter aan, maar ook de kwaliteit is uitstekend.

De vleeskwaliteit

De kwaliteit van Vallei Varkensvlees is subliem. ‘Restaurantwaardig’ is een veel gebruikte term wanneer onze afnemers het Vallei Varkensvlees beschrijven. Mede dankzij de genetische eigenschappen van onze varkens. De vaders en moeders van onze varkens worden streng geselecteerd. We letten op eigenschappen die voor jou als afnemer belangrijk zijn. Zoals de juiste spierdikte en karkaskwaliteit. Maar ook letten we op voederconversie, want dat heeft invloed op de CO2-voetafdruk en het milieu. Daarnaast selecteren we streng op sociaal gedrag en goede moedereigenschappen van de zeugen.

Ons Vallei Varkensras is daardoor onderscheidend. Het heeft erfelijke eigenschappen die passen bij wat jij als afnemer wil. Het vlees is mals en bijzonder smakelijk. Het heeft een goede structuur. Het vertoont nauwelijks vochtverlies en het krimpt amper tijdens het bakken of braden. De bacteriologische houdbaarheid is erg goed en het is vrij van toevoegingen. Vallei Varkensvlees is puur vlees.

Hoe bereikt Vallei Varken dat? Door de inzet van toegewijde varkenshouders. Door supergezonde varkens. Door hun duurzame voer. Door een uiterst korte afzetketen zonder onnodige tussenschakels. Door directe contacten met onze afnemers. We lichten dit graag toe. Zodat jij een goed verhaal hebt voor je klanten.

Duurzaam varkensvlees

De consument gaat steeds bewuster om met voedsel. Consumenten vragen om duurzaam, lokaal en transparant geproduceerd eten. Het liefst uit de eigen streek. Vallei Varkensvlees komt tegemoet aan al deze wensen.

We zetten volop in op de gezondheid van onze dieren. En op duurzaamheid voor het behoud van ons klimaat. We hebben al een enorme CO2-voetafdruk verlaging gerealiseerd door het voer dat onze varkens krijgen. Dit duurzame voer bestaat voornamelijk uit hoogwaardige nutriënten uit reststromen. En daarmee gaan we voedselverspilling tegen. Verder zitten er in het varkensvoer granen en eiwitten van lokale telers. Er komen absoluut geen voerbestanddelen uit tropische landen. Laat staan dat er tropisch regenwoud voor wordt gekapt. Uiteraard doen we nog veel meer aan duurzaamheid.

Duurzaam vlees vindt de consument steeds belangrijker. Die eet misschien steeds minder vlees. Maar die kiest vaak wél voor verantwoord vlees. Geproduceerd met aandacht voor het dier en het klimaat. Vallei Varkensvlees heeft ook het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Jouw klanten waarderen dat.

Vlees met een verhaal

Vallei Varken kiest voor kwaliteit, nooit voor kwantiteit. En dat proef je! Klanten rekenen op goede vleeskwaliteit. Maar het verhaal achter het vlees vinden ze ook steeds belangrijker. Hoe wordt er met de dieren omgegaan? Is het duurzaam geproduceerd met respect voor het varken en ons milieu? Komt het hier uit de buurt? Je gaat die vragen krijgen. Vallei Varkensvlees heeft een ijzersterk verhaal. Een eerlijk verhaal. Lees maar eens wat we aan de consument uitleggen over het Vallei Varken. Een klein voorbeeldje: Varkens zijn, net als mensen, familiedieren. Daarom worden broertjes en zusjes hun leven lang bij elkaar gehouden. Dat geeft veel rust bij de dieren. Ook dat zie je terug in de vleeskwaliteit. Met het verhaal van Vallei Varken krijgen je klanten het juiste gevoel bij het stukje varkensvlees op hun bord.

Eerlijke prijs

Je kunt je klanten raken met je uitleg dat onze Vallei Varkenshouders een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Daarom hoeven onze boeren niet te denken in grote volumes om het gebrek aan marge te compenseren. Ze kunnen zich helemaal richten op kwaliteit. Op de zorg voor hun varkens dus. Op gestructureerd en zorgvuldig werken, zodat hun varkens gezond blijven.

En toch is dit bijzondere vlees niet duur. Dankzij onze extreem korte keten zonder onnodige tussenschakels. De prijs is eerlijk voor de boeren omdat zij al hun kosten betaald krijgen. Maar ook voor jou omdat alle onnodige kosten zijn weggenomen. Je krijgt eerlijk vlees voor een eerlijke prijs. Een puur streekproduct van uitzonderlijk mooie kwaliteit.

Lang houdbaar

Onze varkenshouders werken heel zorgvuldig en gestructureerd. Ze geven hun varkens veel aandacht. Mede daardoor zijn onze varkens zeer gezond. Het Vallei Varkensvlees heeft aantoonbaar een zeer goede bacteriologische houdbaarheid. Juist omdat onze varkens zo gezond zijn. En dat scheelt veel geld. Daar profiteer jij van, maar ook je klanten.

En krijg je vragen van klanten over mogelijke toevoegingen? Dan kun je eerlijk antwoorden dat die er niet zijn. Als er geen medicijnen worden gebruikt, zitten er ook geen residuen in het vlees. Ook de manier waarop het vlees in de slachterij wordt behandeld is van invloed op de kwaliteit. Daarom zijn er goede afspraken gemaakt met de slachterij. Daar wordt het vlees gekoeld zonder er extra vocht aan toe te voegen. Vallei Varkensvlees is een streekproduct. Het komt van dichtbij en heeft helemaal geen toevoegingen nodig. Omdat het zo vers is en een lange bacteriologische houdbaarheid heeft.

Vallei Varkensvlees is puur, eerlijk varkensvlees.

Korte keten

Vallei Varkensvlees is een op en top streekproduct met een extreem korte afzetketen. De varkenshouderijen, de voerproductie, de slachterij, kortom alles rondom de Vallei Varkens gebeurt in een gebied met een straal van zo’n 30 kilometer. Het gebied van pakweg de Gelderse Vallei tot de IJsselvallei.

Die korte keten garandeert korte communicatielijnen. Als afnemer heb je rechtstreeks contact met de producent van het vlees. Daarom kun je ook direct invloed uitoefenen op de kwaliteit van het vlees dat je je klanten aanbiedt. Die invloed kun je op het gehele proces doen gelden. Daarin zijn wij uniek.

Je kunt Vallei Varkensvlees in diverse vormen en maten afnemen. Wij maken wat jij vraagt. Wil je hele karkassen? Of alleen onderdelen? Wil je verpakt vlees of juist niet? Zoek je vers vlees of gegaard vlees? Bereid vlees of complete maaltijden? Extra fijn gemalen gehakt? Alles is mogelijk. Je contactpersoon bij Vallei Varken, Bianca, kan daar alles over uitleggen.

Hulp bij promotie

We kunnen ons voorstellen dat je graag het verhaal achter Vallei Varkensvlees aan je klanten wilt uitleggen. En dat je reclame wilt maken voor meer omzet. Hierbij kunnen we je ondersteunen.

Wij hebben allerlei middelen om het bijzondere verhaal achter Vallei Varken ook bij je klanten te krijgen. Wijs je klanten ook op onze consumentenwebsite. Daar vertellen we uitgebreid over de achtergronden van Vallei Varken en wat jouw klanten mogen verwachten van het Vallei Varkensvlees.

Maar we hebben ook flyers en stickers om mee te geven met het vlees. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld winkelaankleding en een bedrijfsfilm. Bianca, de dochter van Valleiboer Gerald, kan je uitstekend adviseren in de marketing van Vallei Varkensvlees. Neem contact op met Bianca om te bekijken hoe wij je nog meer van dienst kunnen zijn om dat buitengewoon bijzondere verhaal aan je klanten over te brengen.

Nieuwsgierig?

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent geworden naar ons concept. Naar ons pure en eerlijke Vallei Varkensvlees. Naar onze Vallei boeren en hun bijzondere Vallei Varkens. Frank, Gerald en Nico zijn trots op hun varkens en op het verhaal achter Vallei Varken. Trots op de wijze waarop ze hun varkens houden. Het respect dat zij hebben voor hun dieren. De rust waarmee ze met hun varkens omgaan. En hun bijzondere werkwijze die voor een heel hoog gezondheidsniveau zorgt. Al die zorg komt terug in de bijzondere vleeskwaliteit.

Daarom laten ze graag aan onze afnemers zien hoe respectvol ze met hun varkens werken. Wil je meer informatie? Een keer komen kijken? Neem dan contact op met Bianca. Zij bespreekt graag de mogelijkheden met je.

Bianca is bereikbaar via e-mail (bianca@valleivarken.nl).