Blije varkens

De meeste eisen van de Dierenbescherming zijn gericht op het welzijn van de dieren. Is er bijvoorbeeld voldoende ruimte, is er daglicht en is er voldoende interessant speelmateriaal. De mannetjes mogen niet gecastreerd worden. Ook mag er met een varken niet langer dan 8 uur gereden worden. De Vallei Varkensbedrijven voldoen al jarenlang ruimschoots aan al die eisen. Dat is fijn om te weten.

De reistijden zijn erg kort. Want alles rond de Vallei Varkens speelt zich af in een gebied met een straal van zo’n 30 kilometer. En aan het castreren van beerbiggetjes willen we geeneens denken. Het Vallei Varken is een blij varken en wij doen ons uiterste best om ze blij te houden.

Als een varken het goed heeft, dan heeft zijn boer dat ook.

Een oud gezegde

Meer dan 1 ster

Gerald en Nico doen heel wat meer dan wat voor het 1 ster Beter Leven keurmerk noodzakelijk is. Zij houden bijvoorbeeld de broertjes en zusjes hun leven lang bij elkaar. Daardoor hoeven ze niet telkens opnieuw de hiërarchie te bepalen. Dat geeft enorm veel rust. Varkens zijn immers familiedieren. Het is heel fijn voor de dieren als je daar rekening mee kunt houden. En dat doen we!

Gezond

Onze dierenarts spreekt bij Vallei Varken over een ‘hoge mate van welbevinden’. Dankzij het hoge gezondheidsniveau. Dat komt het welzijn van de varkens ten goede, en ook het medicijngebruik. Want de meeste varkens bij Vallei Varken hebben nog nooit in hun leven ook maar een milligrammetje antibiotica gehad.

Natuurlijk

Vallei Varkens zijn dus van nature gezonde dieren, niet dankzij allerlei hulpmiddelen. Dat de varkens zo gezond zijn, komt vooral doordat de varkenshouders zeer netjes en zeer zorgvuldig hun bedrijf runnen. Zij werken dag en (vaak ook) nacht om hun dieren zo goed mogelijk te verzorgen. Het varken staat altijd centraal in hun bedrijfsvoering.