Een mooi begin

De Vallei biggetjes

Op het bedrijf van Frank worden alle Vallei biggetjes geboren. Zij vinden uiteindelijk onder de naam Vallei Varken hun weg naar de regio. Naar jou en naar al die andere mensen die bewust kiezen voor een verantwoord stukje vlees.

Frank zorgt voor een mooie, gezonde start van iedere big. Hij staat dus aan de basis. Wanneer de biggetjes bij Frank ongeveer tien weken oud zijn verhuizen ze naar de bedrijven van Nico en Gerald. Die bedrijven zijn er speciaal voor ingericht dat de biggen op een fijne manier verder kunnen groeien. In kleine of grotere groepen, maar altijd samen met hun broertjes en zusjes.

Circulair

Akkerbouw

Frank heeft er ook een kleine akkerbouwtak naast. Zo kan hij de mest op eigen grond kwijt. Een stukje kringlooplandbouw. Dat scheelt een hoop kosten in de afvoer van de mest. Bovendien bespaart het vrachtwagenkilometers, dus CO2-uitstoot.

Op de akkers wordt mais verbouwd voor de koeien van een naburige melkveehouder. Ons doel is om in de toekomst op deze akkers voer te verbouwen voor de eigen varkens. Zo sluit de kringloop nog mooier!

Het is een mooi product voor de Nederlandse markt. We volgen onze producten en zien het resultaat van onze inspanningen.

Frank Bosboom, varkenshouder

Het concept

Vallei Varken

Frank heeft gekozen voor Vallei Varken om meer bij het product betrokken te zijn. Hij zorgt voor mooie kwaliteitsbiggen en blijft op de hoogte hoe goed ze het doen bij de andere varkenshouders. Hij ziet het complete plaatje en heeft op die manier eer van zijn werk. Dat miste hij eerder. Vroeger leverde hij biggen namelijk af en dan zat zijn taak erop. Nu blijft hij betrokken bij het hele proces, totdat het vlees in de winkel ligt.

Next steps

Toekomstplannen

Hij wil nog verder werken aan optimalisatie en arbeidsefficiëntie. We waarborgen al de kwaliteit van ons product met het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. En ook met de reductie van de CO2-emissie zijn we al flink bezig.

Ik hoef niet groter te groeien; deze omvang van mijn bedrijf vind ik prima.

Frank Bosboom, varkenshouder

Trots op…

…het welzijn van de dieren. En dat je met elkaar plezier hebt in het werken. Daarom ben ik er trots op dat ik met de mensen om mij heen voor mooie, gezonde biggen kan zorgen. Op een manier waar mijn biggen én mijn afnemers blij van worden.

Familie Bosboom
Scharlebeltweg 8
7443 SE Nijverdal