Korte

Ketensamenwerking

Die speciale kwaliteit ontstaat door de wijze waarop we onze varkens houden. Maar ook door de organisatie rond Vallei Varken. Dankzij de korte, directe lijnen tussen onze boeren en onze afnemers, is er duidelijke communicatie. Daardoor kunnen we de wensen van onze afnemers meenemen in het hele proces. Zonder onnodige tussenschakels. De organisatie rondom Vallei Varken werkt samen met een slachterij en een verwerker. Die worden ingehuurd onder de voorwaarden van Vallei Varken. Zij zijn geen eigenaar van het vlees. Het vlees gaat rechtstreeks van Vallei Varken naar de afnemers.

Niet meer

Maar beter

Dat we succesvol zijn in zo veel mooie en gewaardeerde kwaliteitseigenschappen, is niet vanzelf gegaan.

Een voorbeeld: Doordat onze Vallei Varkens zo ontzettend gezond zijn, groeien ze bijzonder goed. Soms te goed, hebben we zelfs gemerkt. Zo gebeurde eens dat we van een paar slagers de opmerking kregen dat het vlees iets minder structuur leek te hebben dan ze gewend waren. Daarop hebben we het voer aangepast, zodat de dieren wat minder hard gingen groeien. Je zou kunnen zeggen dat ze op dieet gingen. Kwaliteit vinden we namelijk belangrijker dan groei. Vrij snel daarna was iedereen weer tevreden.

Met dit voorbeeld laten we zien hoe belangrijk het is dat er korte communicatielijnen bestaan tussen afnemers en varkenshouders. En dat een aanpassing in het proces direct tot resultaat leidt. Met als doel dat jij een gezond en lekker stukje varkensvlees kunt kopen.

Bijzonder vlees

Door strenge selectie van vaders en moeders die aan onze hoge kwaliteitseisen voldoen op het gebied van vleeskwaliteit en sociaal karakter.

Onze gezonde varkens geven een goede kwaliteit varkensvlees. Het vlees is supervers. Zonder toevoegingen en lang houdbaar.

De boeren zorgen voor rust en weinig transportkilometers.

Een mooie kwaliteit is het bijzonder geringe vochtverlies in de verpakking en tijdens het bereiden. Het blijft daardoor heerlijk sappig en mals.

Voor elk onderdeel van het varken hebben we een afnemer. Er wordt niets weggegooid. Dit maakt het vlees beter betaalbaar.

Eerlijk vanwege de lokale korte keten, duurzaam geproduceerd, puur vlees en een reƫle vergoeding voor de boeren.