Restaurantwaardig, vanwege de structuur van het vlees. Maar bovenal smaakt het heerlijk.

En als een chef-kok dat zegt…

Lokaal, dus vers

Vallei Varkensvlees ontstaat op een kleinschalige wijze en in een kleine regio. Tot en met de verwerking van ons Vallei Varkensvlees vindt alles plaats binnen een gebied met een straal van 30 kilometer. Zo ongeveer het gebied tussen de Gelderse Vallei en de IJsselvallei. Het is een echt streekproduct dus. Vallei Varkensvlees is daardoor altijd vers vlees. Het komt via een uiterst korte weg van onze boerderij in jouw boodschappenmandje terecht.

Puur vlees

Onze gezonde varkens leveren puur varkensvlees. Als we geen medicijnen toedienen, zitten er dus ook geen residuen in het vlees. Door die hoge graad van diergezondheid is ook de bacteriologische houdbaarheid van het vlees aantoonbaar veel langer. We hebben geen toevoegingen nodig om het vlees vers te houden. Daardoor is Vallei Varkensvlees puur, zuiver en lang houdbaar. Daar profiteren we allemaal van!

Mals vlees

Als je ons Vallei Varkensvlees braadt, komt er amper vocht uit. Het volume van je hamlapje, speklapje of varkenshaasje verandert tijdens het braden nauwelijks. Het vlees blijft heel mals en is mooi snijdbaar. Dit komt doordat Vallei Varkens bijzondere varkens zijn. We selecteren de ouders van onze varkens streng op criteria zoals vleeskwaliteit en sociaal gedrag. Want rust komt het welzijn van de varkens, en dus ook de vleeskwaliteit, ten goede.

Duurzaam

Vallei Varkensvlees is lokaal geproduceerd. We maken weinig transportkilometers. Ook het voer voor de varkens komt van dichtbij. Voer met hoogwaardige voedingsstoffen uit reststromen en lokaal geteelde gewassen. Vrij van soja- of palmolieproducten. Volledig ontbossingsvrij. Voer met een lage CO2-voetafdruk.

Elke varkenshouder heeft het dak van zijn stal vol liggen met zonnepanelen. We produceren meer stroom dan dat we verbruiken en besparen op die manier het gebruik van fossiele bronnen.

We gaan onze CO2-voetafdruk nog verder verkleinen. Daarvoor hebben we een doelgericht reductieplan opgesteld waar we continu aan werken.

Eerlijke prijs

Gerald en Nico werken heel gestructureerd en zorgvuldig en dat kost veel tijd en energie. Ook ’s nachts. Dat moet je als varkenshouder wel willen. Onze Vallei boeren willen zo’n boer zijn en kunnen dit nu ook. Want we hebben afspraken gemaakt met onze afnemers. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun bijzondere varkensvlees.

Is het vlees door die hoge kwaliteit dan heel veel duurder? Nou nee! Juist dankzij de directe en korte lijnen met onze afnemers – korte keten – worden veel kosten bespaard. Daardoor betaal jij voor Vallei Varkensvlees een eerlijke prijs.

Voor nu en voor later

Gematigd vlees eten is goed voor het behoud van onze planeet. Maar wat je eet, moet wel verantwoord zijn. Voor mens, dier en milieu. Met Vallei Varken zetten we vol in op duurzaamheid. Onze Vallei Varkens groeien daarom gezond en duurzaam op met voer van dichtbij, zonder soja en palmolie en dus volledig ontbossingsvrij. Vallei Varkensvlees is lekker en gegarandeerd duurzaam vlees.

Wil je weten waar je Vallei Varkensvlees kunt kopen of eten?