24 mei

Shooting day

Hier staan we dan…

We krijgen letterlijk een gezicht!

De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om de website en andere reclame-uitingen vorm te geven.

We hebben een verhaal, een goed verhaal. Maar hoe krijg je het aan de man?

Daarvoor zijn we samengekomen en hebben we geformuleerd waar we voor staan en hoe we dit nastreven. Dat klinkt simpel, maar het is een proces van veel praten, koffiedrinken, op schrijven en weer doorhalen. De brij van informatie, technisch jargon en losse kreten is door Jolette (Geen Punt), vertaald naar leesbare teksten. De heren van WAUW hebben ons geholpen met het ontwerp van ons nieuwe logo en de vormgeving van de website.

Voordat de website live kan, moet deze gevuld worden met beeldmateriaal van onze eigen unieke Vallei boeren en dieren.

Om hiervoor goede beelden te krijgen, hebben we op 24 mei foto’s en filmpjes gemaakt.

In beeld

We begonnen in de ochtend met foto’s en videobeelden maken op het bedrijf van boer Gerald. Daar was ook Agrifirm aanwezig om foto’s te maken van het leveren van ons duurzame voer.

Rond de middag gingen we naar boer Nico. De schapen en lammetjes werden onderworpen aan een uitgebreide fotosessie. Daarna gingen de fotograaf en videograaf de stal in om beelden te maken van de varkens. En om boer Nico aan het werk te laten zien.

De videograaf had nog nooit een varken van zo dichtbij gezien. Het is dan ook best spannend om bij de varkens in het hok te moeten. Het leverde mooie (bewegende) beelden op!

Het bedrijf van boer Frank bezochten ze als laatste. Daar maakten ze eerst buiten beelden van het erf, de mais, de trekker en de boerderijkinderen met biggen.

Alle bezoekers moeten douchen en krijgen bedrijfskleding aan voordat ze de stal in mogen. Dit natuurlijk in verband met hygiëne, om insleep van ziektes te voorkómen. Voor ons is dit een dagelijks ritueel. Onze bezoekers begrepen gelukkig de noodzaak. Ze waren verrast dat dit op veel varkensbedrijven allemaal gefaciliteerd wordt.

Binnen maakten we beelden van de biggen en van de kinderen die bij het werk hun steentje bijdragen.